Samen met SAAMO organiseren we energiebeurs om onze inwoners goed te informeren

Hulpvraag

 De stijgende energieprijzen zorgen voor de nodige ongerustheid bij heel wat inwoners. Als stad merkten we dat de vraag naar info rond de energiemaatregelen en energiecrisis in het algemeen groot was. De energiecrisis laat niemand onberoerd. Om tegemoet te komen aan de duidelijke hulpvraag organiseren we samen met SAAMO een energiebeurs. Het is duidelijk dat deze crisis verschillende doelgroepen raakt, daarom werd het aanbod dan ook afgestemd op de nood van alle Beringenaren.

 Duidelijke informatie dankzij netwerk

De dag van vandaag zijn er veel maatregelen voor energie, maar voor wat moet je waar zijn? Hoe moet je de premies aanvragen? Wat moet je hiervoor doen? Wie komt in aanmerking? “r zijn al heel wat (lokale) initiatieven die betrekking hebben op de energiecrisis. Vanuit de stad organiseerden we reeds zitdagen rond duurzaam wonen en energie. Ons uitgangspunt voor deze energiebeurs is een laagdrempelig infomoment vanuit het netwerk in samenwerking met onze gekende partnerorganisaties en bevoegde diensten.

Ook vanuit het inloophuis, de welzijnscampus met de volwassenonderwijsinstellingen en de buurtwerking Beringen-Mijn bundelen we de signalen in verband met de stijgende energiekosten. Om ons steentje bij te dragen aan het correct informeren van de bewoners en heel specifiek die bewoners die de weg niet vinden naar het stadhuis en die in een kwetsbare positie leven, willen we een opstap maken. Hierbij gaan we vooral aanvullend op het bestaande aanbod te werk”, vult opbouwerker van SAAMO Liesbeth Brusselaers aan. 

 Focus op duurzaam wonen

:Energie en een sociaal tarief zijn verweven met elkaar. Net als de renovatie en duurzaamheid van de woning. Door de energiebeurs kan ook hier een opstap gemaakt worden richting het woonloket en duurzame verbouwingen waar de investering op lange termijn zal renderen voor de energiefactuur.

In samenwerking met Geïntegreerd Breed Onthaal (GBO), de Welzijnscampus, de digipunten,  Stebo en DuboLimburg - partners in het energiehuis Limburg, Rap op Stap, dienst Wonen en de armoedecoördinator van stad Beringen.  

 

 

Previous
Previous

Stad Beringen voert trajectcontroles in op 4 locaties

Next
Next

Beringen is een Kindvriendelijke Stad!