Beringen is een Kindvriendelijke Stad!

Verbinden, groeien en kansen geven. Dat zijn de drie sterke krachtlijnen van het meerjarenplan 2020-2025 van onze stad. Een breed gedragen en verbindend meerjarenplan met 8 beleidsdoelstellingen, waar een kindvriendelijk Beringen een belangrijk onderdeel van is. Missie volbracht! Want op 14 december behaalden we het label ‘Kindvriendelijke Stad’.

Beringen Bruisend en kindvriendelijk

Het realiseren van het label ‘kindvriendelijke stad’ situeert zich binnen Beringen Bruisend en kindvriendelijk, werk maken van een gezins- en kindvriendelijk beleid - toegekend aan de dienst Samenleven en in nauwe samenwerking met de dienst jeugd en sport. Een stad waar het voor kinderen en jongeren aangenaam wonen is, is het aangenaam voor iedereen. Kindvriendelijkheid is op die manier een uitstekende barometer voor een goed lokaal beleid.

De stad van de toekomst

Beringen wil een stad zijn waar alle kinderen, tieners en jongeren zichzelf kunnen zijn, zich overal in de stad welkom en veilig voelen, gelijke kansen krijgen en hun talenten kunnen ontwikkelen, en waar ze volwaardige medeburgers van onze Stad zijn. Onze kinderen zijn de toekomst. We willen dan ook graag werken aan een jongerenbeleid waarin de kracht van (op)groeien centraal staat.

 Participatie! Participatie! Participatie!

Een kindvriendelijke stad maken, doe je uiteraard niet alleen. Als we kijken naar onze medewerkers is onze doelstelling om vooral draagvlak te creëren, maar ook sensibiliseren om met een kindvriendelijke bril te blijven kijken binnen hun eigen beleidsdomein. Ook partnerorganisaties, middenveldorganisaties, adviesraden, jeugdbewegingen, sportverenigingen, ouders… dragen hun steentje bij aan onze stad. Het is dan ook belangrijk dat we hen blijven enthousiasmeren en overtuigen om steeds de kindvriendelijke reflex te maken.


 

Previous
Previous

Samen met SAAMO organiseren we energiebeurs om onze inwoners goed te informeren

Next
Next

Stad Beringen lanceert als eerste in Limburg een armoedetoets.