Feestweekend in Beringen!

Wow. Wat een weekend! Ik kan met trots terugblikken op een spectaculaire opening van de nieuwe brug Paal-Tervant, een zomerse Beringen Beach en een spannende Baloise Tour.

Opening brug Paal - Tervant

Eindelijk! Wat een volksfeest in Tervant bij de opening van de nieuwe brug. Op 17 juni kwamen verleden en heden samen tijdens de openingsviering van de nieuwe brug. Nu de werken succesvol zijn afgerond, mochten we, in het bijzin van de 100-jarige inwoner van Tervant Staf Valkenborgs, de brug openen. Samen met de langverwachte opening onthulden we ook het markante monument dat de oude vierendeelbrug, verwijzend naar architect Vierendeel, eert. De brug kreeg op het vlak van fietsveiligheid een serieuze upgrade. Fietsers kunnen nu veilig over de brug fietsen dankzij een betonnen afscheiding. Het (auto)verkeer kan de Paalsesteenweg eindelijk vaarwel zeggen, want door de werken aan de brug, werd het verkeer omgeleid.

Beringen Beach

Onder een heerlijke (ja, Belgische) zon en geweldige zomerse sferen, werd Beringen-centrum omgetoverd tot een prachtig vakantiedorp. Muziek, kinderanimatie, lekker eten en frisse drankjes. Iedereen kon meegenieten! Ook een dikke proficiat aan onze handelaars om er een topweekend van te maken. Meer van dit volgende jaar aub!

Baloise Belgium Tour

De Baloise Belgium Tour streek op 19 juni voor de derde keer neer in onze stad. Opnieuw was Beringen gaststad voor de finish van de slotetappe, waarin de renners van Gingelom naar Beringen fietsten over een afstand van 182,1 km. Een pittige rit waar we allemaal vol spanning naar hebben gekeken. Eindelijk! Na een periode van beperkt publiek en coronamaatregelen, ben ik heel te tevreden dat we onze stad weer op de sportkaart konden zetten.

Een spannende koersdag was het zeker! Wat een fantastische overwinning van Fabio Jakobsen vandaag en een mooi Limburgs podium met Tim Wellens en Quinten Hermans.

 . 

Previous
Previous

Structuurschets Beringen-Mijn: de volgende stappen

Next
Next

Beringen, hartveilige stad dankzij 14 AED-toestellen