Stad Beringen verwelkomt haar nieuwe inwoners met een aantrekkelijk programma

Voor het tweede jaar op rij ontvangt stad Beringen haar nieuwe inwoners met een gevarieerd programma in de verschillende deelgemeenten. Het nieuwe concept van de onthaaldag kwam vorig jaar tot stand in het kader van de toenmalige coronamaatregelen. Die succesvolle editie viel in de smaak bij de nieuwe inwoners waardoor er ook dit jaar werd gekozen voor een formule waarbij de stad in al haar facetten wordt getoond. 

De nieuwe Beringenaren konden zich vooraf inschrijven voor een Beringse hotspot in één van de verschillende deelgemeenten. Dit aanbod is voldoende gevarieerd en afgestemd op iedere leeftijdscategorie of samenstelling van het gezin. We begonnen de dag met een sfeervol ontbijtconcert in het park van Beverlo met het lokale harmonieorkest Neanias. Op be-MINE kon er gekozen worden voor een bezoek aan het Mijnmuseum of een speurtocht met Pierewiet de Kanariepiet voor de kleinsten. Met de vernieuwde bib, het nieuwe Stadhuis en de heraanleg van het marktplein werd dit jaar een gegidste rondleiding doorheen het centrum van Beringen toegevoegd aan het programma. In Koersel trakteerde de stad haar nieuwe inwoners op een bezoek aan Blueberry Fields en natuurliefhebbers konden hun hart ophalen langs holle wegen in de vallei van de Zwarte Beek. Vandaag ontvingen we de inwoners die in 2021 naar Beringen verhuisden. 1808 inwoners vonden een nieuwe thuis in Beringen, 133 daarvan schreven zich in voor de onthaaldag op zaterdag 14 mei.

De ingeschreven deelnemers ontvingen ter plaatse een unieke goodiebag, gevuld met een lokaal aanbod en werden persoonlijk verwelkomd door het college van burgemeester en schepenen.
 

 

 

Previous
Previous

Stad Beringen zet diversiteit in de verf en hult zich in regenboogkleuren voor IDAHOT

Next
Next

Project tegen schooluitval breidt in september uit naar Beringen