BKO De Bengeltjes blaast 30 kaarsjes uit tijdens de Week van de Kinderopvang 

Tijdens de Week van de Kinderopvang, viert stad Beringen de 30ste verjaardag van de buitenschoolse kinderopvang De Bengeltjes! Het stedelijk opvanginitiatief van stad Beringen voor schoolgaande kinderen tussen 2,5 en 12 jaar.  

In 1992 werd de stedelijke vzw buitenschoolse kinderopvang ‘De Bengeltjes’ opgericht. Op twee locaties - Stal en Koersel – ging de kinderopvang van start. Een jaar later was er de opening van de opvanglocatie Beverlo. In 1999 kwam de buitenschoolse kinderopvang De Bengeltjes onder de volledige verantwoordelijkheid van het stadsbestuur. In 2000 opende opvanglocatie Beringen-Mijn haar deuren en vandaag kijken we uit naar de nieuwbouwlocatie in Koersel! 
 
Opvang organiseren heeft voor het stadsbestuur een grote meerwaarde. Het garandeert een bereikbare, betaalbare en betrouwbare kinderopvang. Het is een belangrijk instrument in de bestrijding van (kinder-) armoede. Mogelijke drempels om gebruik te maken van kinderopvang worden aangepakt in samenwerking met partnerorganisaties die kwetsbare gezinnen ondersteunen. Door zelf kinderopvang te organiseren, werken we daarnaast ook aan de lokale tewerkstelling in Beringen.  

Meer dan 593 ingeschreven gezinnen doen beroep op de 32 kinderbegeleiders van onze buitenschoolse kinderopvang De Bengeltjes. Onze kinderopvang zorgt voor een sterke basis, werkt mee aan de toekomst van onze kinderen en laat hen een wereld buiten 'thuis' ontdekken. Ook voor ons als ouders is een degelijke kinderopvang enorm belangrijk, want als ouders vertrouwen we ons dierbaarste bezit dagelijks toe aan de kinderbegeleiders.

 

  

Previous
Previous

Armoedeplan voorgesteld tijdens netwerkmoment

Next
Next

Beringen houdt crisisoefening om noodplan te testen