Fear Factor vindt locatiepartner in avontuurlijk Beringen

be-MINE zet in op beleving en laat dat net zijn waar de programmamakers van Fear Factor naar op zoek waren. Stad Beringen is uitgekozen als locatiepartner voor het programma met de meest huiveringwekkende stunts en opdrachten. Zowel be-MINE als de Paalse Plas zullen in de kijker worden gezet tijdens het nieuwe seizoen van Fear Factor.

Stad Beringen bezit de best bewaarde mijnsite van Europa. Tijdens een bezoekje aan de site kan je jezelf onderdompelen in de heroïsche geschiedenis van de mijnwerkers. Daarnaast heeft be-MINE een duurzame herbestemming gekregen door de mix van hedendaagse, avontuurlijke en recreatieve attracties voor zowel jong als oud

“Beringen heeft heel wat troeven die het verleden verbinden met de toekomst zoals de industriële mijnsite waar we naast historisch erfgoed ook inzetten op avontuur, recreatie en beleving”, stelt burgemeester Thomas Vints (cd&v). “Er zijn ook voldoende horecagelegenheden en winkels aanwezig zodat je er een hele dag kan doorbrengen zonder jezelf te vervelen. Voor ieder wat wils.”

Avonturenberg

De Avonturenberg gelegen op be-MINE staat garant voor uitdagingen en dat is waar Fear Factor om draait. “Als locatiepartner willen we het avontuurlijke van de site in de markt zetten”, zegt Vints. “Er zijn twee mountainbikeroutes uitgewerkt, een relatief makkelijke en een technisch iets zwaardere. Het mountainbiketraject sluit aan op het toeristisch fietspad en is deel van een groter mountainbikenetwerk dat in binnen- en buitenland populair is.”

“Op de site gaan regelmatig grote sportevenementen door. Zo kunnen veldcrossfanaten het parcours herkennen van de Exact Cross of de slotetappe van de Baloise Belgium Tour. Daarnaast is er een speellandschap waar je via trappen, kruiptunnels en klimconstructies de top van de Avonturenberg kan bereiken. In 2020 won Beringen zelfs de European Green City Award mede dankzij deze avontuurlijke locatie.”

Fear Factor

Dit najaar brengt Play4 Fear Factor terug naar Vlaanderen. Onbekende duo’s zullen hun grootste angsten recht in de ogen kijken. Gastheer Alex Agnew confronteert de deelnemers met een reeks beproevingen en ongeziene stunts. Geen betere plek om de stunts uit te voeren dan het avontuurlijke Beringen. We krijgen best wel wat aanvragen binnen voor televisieproducties, maar het was meteen duidelijk dat hier een link was tussen be-MINE en Fear Factor. De producer van Fear Factor heeft Limburgse roots en het was zijn grote droom om ooit een programma te filmen op de site. Hij had niet veel overtuigingskracht nodig omdat alles tot de verbeelding spreekt.

Tijdens de reeks zal naast be-MINE ook de Paalse Plas mooi in beeld gebracht worden. Deze Beringse hotspot is gekend onder de watersporters, wandelaars, fietsers en golfliefhebbers. Het is een fijne plaats om te ontspannen maar ook om avontuur op te zoeken, zoals tijdens Fear Factor. Een troef voor onze citymarketing.

Previous
Previous

be-NATURE: een tweede leven voor kolenwasserij één en drie.

Next
Next

Project 'Samen Scholen' van start