Stad Beringen blijft investeren in de dorpsversterking van Beverlo 

In het actieplan Beverlo Bruist wordt dorpskernvernieuwing als één van de strategische doelstellingen benoemd. Het Burgemeester Heymansplein wordt door de bewoners beleefd als het centrum en heeft een centrale en zichtbare rol in de beleving van Beverlo. Om deze doelstelling te realiseren wil onze stad de leegstaande stedelijke gebouwen (oud OCMW-gebouw en oud gemeentehuis) herontwikkelen samen met een herinrichting van het plein.  

 Aankoop private percelen

Het projectgebied dat in deze ontwikkeling wordt meegenomen omvat het gebied gelegen tussen het Burgemeester Heymansplein, de Korspelsesteenweg en de Gaston Oomslaan. Twee private percelen met een woonhuis en een winkel liggen binnen deze projectzone. Onze stad is in na een gesprek met de eigenaars van de percelen tot een overeenkomst gekomen voor de aankoop van beide panden. Toch wel een belangrijke investering voor de toekomst van Beverlo. 

 Beverlo Bruist

Dit betekent dat midden in de dorpskern van Beverlo een mooie ruimte ter beschikking komt. Via het traject ‘Beverlo Bruist’ hopen we bewoners verder mee te kunnen betrekken in de ontwikkeling van een nieuw en gezellig dorpsplein, met voldoende groen, moderne woongelegenheden en ruimte voor horeca en winkels en verenigingsleven. Naast de andere initiatieven vanuit Beverlo Bruist proberen we zo Beverlo nog meer een gezellig, bruisend en zorgzaam dorp te maken, waar het goed is om te wonen.

 Timing

Om dit project te realiseren wenst stad Beringen een samenwerking aan te gaan met een private ontwikkelaar met de nodige ervaring en expertise. In 2023 zal hiervoor een oproep worden gelanceerd. Na een eerste selectie zullen de weerhouden kandidaten een concreet projectontwerp moeten voorstellen. Op basis van deze wedstrijd en onderhandelingen zal het kwalitatief beste project worden gekozen. Wat de timing betreft, hopen we in 2024 met de werken van start te kunnen gaan. In de tussentijd blijven de gekochte panden nog toegankelijk voor de bewoners en zal de bloemenwinkel ‘Bloemen Katelijn’ openblijven.

 

Previous
Previous

Stad Beringen hult het stadhuis en het Casino in rood licht op Wereld Encefalitis Dag

Next
Next

Houtpark 2.1: een stand van zaken