Beringen zet tijdens de kampioenenhulde 206 sportievelingen in de bloemetjes

Afgelopen zaterdag vond de jaarlijkse kampioenenhulde plaats in het Casino van Beringen. Met 306 kampioenstitels en sportieve prestaties mogen we iets meer mensen gelukkig maken dan vorig jaar. De titels lopen uiteen in zeer diverse disciplines als turnen, dierensport, zwemmen, schieten, voetbal, darts, volleybal, motorsport, noem maar op. Deze kampioenen zijn het bewijs dat we onze stad op de sportkaart mogen zetten.

De Kampioenen

De Kempische Vereniging voor Windhondenrennen ontving de trofee van sportclub van het jaar. Een andere laureaat is sportvrijwilliger van 2022 Antoine Engelen. Hij richtte 45 jaar geleden volleybalclub Stalvoc op. Antoine is er zelf begonnen als speler, heeft later nog enkele ploegen getraind en is intussen al 35 jaar voorzitter van de club. Een mooie erkenning voor zijn geweldige inzet!

Rolstoeldanseres Stephi Jacquemyn werd in 2021 vicewereldkampioen World Integrated Dance en wist in 2022 goud te behalen. Daarnaast werd ze Belgisch kampioen in het stijldansen solo en freestyle modern solo. Zij is dan ook de G-sporter van het afgelopen jaar!

 Sportverdienste van het jaar

De titel van sportverdienste ging naar de moed en het doorzettingsvermogen van John Corten. John is militair en was betrokken in een motorongeval. Na de beslissing om zijn onderbeen te laten amputeren, volgde een zware revalidatie die hij dankzij zijn doorzettingsvermogen met glans volbracht. Hij mocht weer motorrijden, en kon weer aan de slag als militair. Bovendien evolueerde hij van een G-duiker tot een reguliere duiker. Nog beter nieuws; hij behaalde met de Belgische ploeg heeft wal titels op de Invictus Games. 

 Sportfiguur van het jaar

Brian Pauwels kreeg de trofee van sportfiguur van het jaar. Binnen de sporttak twirling werd hij 2de in baton en 5de in rhythmic dance op het wereldkampioenschap. Verder scoorde hij ook op het Europees kampioenschap: de 3de plaats baton en de 4de plaats rhythmic dance. Verder kondigden Niels Dirikx en Brecht Damen van Cyclobalclub Het Zwarte Goud na 24 jaar hun afscheid aan. Jarenlang domineerden zij het Belgisch cyclobal met 7 Belgische titels en heel wat deelnames aan EK’s en WK’s. Wat een intensief en opmerkelijk parcours!





 

Previous
Previous

Nieuwe SEVESO-borden

Next
Next

Onze stad maakt samen met Inter werk van toegankelijke bushaltes