Beringen dooft 's nachts een deel van de openbare verlichting

Vanaf zondagnacht 26 februari doet Beringen samen met Fluvius en andere steden en gemeenten in Limburg mee met de energieloze nachten. In onze stad zal 5 nachten per week een deel van de openbare verlichting doven tussen 0.00 en 5.00 uur. Op gewestwegen blijft de verlichting branden en ook tijdens de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag verandert er niets. 

Wat met de veiligheid? 

In het donker telt: zien en gezien worden. Als fietser of voetganger verlicht je met een fel voorlicht met 300 à 800 lumen de weg en omgeving. Richt dit wel schuin naar beneden om andere weggebruikers niet te verblinden. Om gezien te worden is een rood achterlicht en fluorescerende kledij noodzakelijk. Wie met de hond gaat wandelen, voorziet ook best de trouwe viervoeter van verlichting en/of fluo. Tot slot horen automobilisten alert te zijn voor andere weggebruikers of overstekende dieren. 

Ook lokale besturen krijgen te maken met hoge energiefacturen. Omdat straatverlichting een derde van de stroom verbruikt, kan hierin significant bespaard worden

Previous
Previous

Stad Beringen maakt horecabeleidsplan op. Stap 1: tevredenheidsonderzoek

Next
Next

Stad Beringen hult het stadhuis en het Casino in rood licht op Wereld Encefalitis Dag