Laat je niet b-dotten, digitale maand over cyberveiligheid 

Cybercrime stijgt

Uit het jaarverslag van de politie blijkt dat het aantal vaststellingen van cybercriminaliteit is gestegen met 24%. Bovendien maakten cybercriminelen in onze politiezone voor maar liefst € 1.939.577 buit. In juni startte we met de campagne ‘laat je niet b.dotten’ om inwoners te informeren en sensibiliseren over de gevaren van cybercrime.  

Digitale kwetsbaarheid

 Digitalisering brengt ook digitale kwetsbaarheid met zich mee, we willen onze inwoners ervan bewustmaken dat je zeer alert moet zijn en best het zekere voor het onzekere neemt. De campagne waar we in juni mee van start gingen informeerde onze inwoners, zowel via onze sociale mediakanalen als tijdens fysieke momenten, over hoe je cybercrime herkent en wat je moet doen wanneer je zelf in aanraking komt met deze vorm van criminaliteit. Dankzij het succes zetten we deze campagne dan ook verder tijdens de digimaand in oktober.

 Digisessies

In de bibliotheek van Beringen kan je in oktober terecht voor infosessies en workshops. De bib zal in oktober als decor dienen voor alles rond digitalisering. We merken dat er toch nog heel wat inwoners vragen hebben rond ‘het leven online’. Om hen zo goed mogelijk te informeren over hoe je je weg vindt in onze digitale wereld en wat de gevaren kunnen zijn, organiseert onze bib heel wat interessante sessies, denk maar aan sessies over digitaal bankieren. Bovendien gaan onze digipunten dieper in op digitale kwetsbaarheid en hoe je veilig online aanwezig kan zijn.

SAAMO x Politie

 In samenwerking met de buurtwerker van SAAMO geeft Jos Delarbre meer info over wat cybercrime juist is en hoe je het kan voorkomen. Daarna vertelt Politie Beringen meer over wat je moet doen als je toch slachtoffer bent van digitale diefstal.

Ontdek ons aanbod hier

Previous
Previous

Stadspersoneel wordt leerkracht voor één dag

Next
Next

Na succes in Genk, TALim nu ook van start in Beringen